Strategi promosi dalam Pengurusan Muzium Islam Sarawak (MIS)

Siti Nuramalina, Ruslee (2018) Strategi promosi dalam Pengurusan Muzium Islam Sarawak (MIS). [Final Year Project Report] (Unpublished)

[img] PDF
Strategi promosi dalam Pengurusan Muzium Islam Sarawak (MIS) (24 pgs).pdf

Download (2MB)
[img] PDF (Please get the password from Digital Collection Development Unit, ext: 3913 / 3914)
Strategi promosi dalam Pengurusan Muzium Islam Sarawak (MIS) (fulltext).pdf
Restricted to Registered users only

Download (11MB)

Abstract

Kajian ini adalah berkenaan strategi promosi dalam pengurusan Muzium Islam Sarawak (MIS). Muzium ini merupakan sebuah muzium Islam yang pertama berkonsepkan keislaman di Malaysia dan juga satu-satunya muzium Islam yang terdapat di negeri Sarawak. Penyelidikan im bertujuan untuk mengenal pasti cabaran-cabaran yang dihadapi oleh pihak pengurusan MIS sekaligus mengenal pasti usaha-usaha yang dilakukan oleh pihak pengurusan dalam menarik kedatangan pengunjung ke Muzium Islam Sarawak. Kajian ini turut mengkaji kaedah-kaedah promosi yang dijalankan oleh pihak yang terlibat dalam mempromosikan organisasi muzium ini. Pengkaji menggunakan kaedah kualitatif bagi mengumpul data maklumat kajian ini. Dapatan kajian ini diharap dapat membantu pihak pengurusan dalam mempromosikan Muzium Islam Sarawak bagi menarik kedatangan pengunjung.

Item Type: Final Year Project Report
Uncontrolled Keywords: Promotion technique, Muzium Islam Sarawak (MIS), strategi promosi, unimas, university, universiti, Borneo, Malaysia, Sarawak, Kuching, Samarahan, ipta, education, undergraduate, research, Universiti Malaysia Sarawak
Subjects: N Fine Arts > NX Arts in general
Divisions: Academic Faculties, Institutes and Centres > Faculty of Applied and Creative Arts
Depositing User: Unai
Date Deposited: 20 Feb 2020 07:46
Last Modified: 21 Feb 2020 06:48
URI: http://ir.unimas.my/id/eprint/29058

Actions (For repository members only: login required)

View Item View Item