Penerbitan : teori & praktis

Mus Chairil, Bin Samani (2012) Penerbitan : teori & praktis. UNIMAS Publisher, Kota Samarahan, Sarawak. ISBN 9789675527418.

[img] PDF
Penerbitan teori & praktis (24 pgs).pdf

Download (4MB)
Official URL: https://onlineshop.unimas.my/unimaspublisher/index...

Abstract

Penerbitan merakamkan khazanah sesebuah bangsa. Kaya dan majunya ketamadunan sesebuah bangsa biasanya diukur dengan jumlah terbitan yang dihasilkan dalam pelbagai bidang ilmiah dan bukan ilmiah. Walaupun aktiviti penerbitan telah lama bertapak di negara ini, namun belum terdapat sebuah buku yang dihasilkan untuk membincangkan kaedah penerbitan pelbagai jenis terbitan sama ada surat berita, risalah, tabloid, akhbar mahupun buku. Buku ini meneroka aktiviti penerbitan bermula dengan mengenali pelbagai jenis media sehinggalah kepada proses menghasilkan terbitan-terbitan ini. Ditulis dalam bahasa yang mudah difahami, buku ini merungkaikan teori dan praktis penerbitan untuk memudahkan mereka yang berminat mengaplikasikan dan mempraktikkan ilmu ini.

Item Type: Book
Uncontrolled Keywords: Publishers and publishing, unimas, university, universiti, Borneo, Malaysia, Sarawak, Kuching, Samarahan, ipta, education, research, Universiti Malaysia Sarawak.
Subjects: Z Bibliography. Library Science. Information Resources > Z719 Libraries (General)
Z Bibliography. Library Science. Information Resources > Z719 Libraries (General)
Divisions: Academic Faculties, Institutes and Centres > Faculty of Language Studies & Communication Studies
Depositing User: Gani
Date Deposited: 22 Feb 2019 08:18
Last Modified: 22 Feb 2019 08:18
URI: http://ir.unimas.my/id/eprint/23667

Actions (For repository members only: login required)

View Item View Item