Meneroka pengalaman pegawai yang mendapat markah ePrestasi rendah

Jamayah, Binti Saili and Jeffrey, Jalong and Nurin, Chunggat and Wan Fauzi, Wan Ismail (2018) Meneroka pengalaman pegawai yang mendapat markah ePrestasi rendah. Research Bulletin Psychology & Counseling (1). ISSN 2637-0409

[img] PDF
MENEROKA PENGALAMAN PEGAWAI YANG MENDAPAT MARKAH ePRESTASI RENDAH.pdf

Download (493kB)

Abstract

Kajian ini dijalankan untuk meneroka pengalaman dan situasi yang dialami oleh pegawai perkhidmatan awam negeri Sarawak yang mendapat atau diberikan markah ePrestasi dalam lingkungan skor 70 – 80% pada tahun nilaian 2017 yang lepas. Kajian ini berbentuk kualitatif terdiri daripada enam kakitangan daripada kumpulan perkhidmatan sokongan I & II (Gred 11 - Gred 36). Kaedah kajian yang digunakan adalah temubual semi-berstruktur dan data dianalisis menggunakan Analisis Bertema. Hasil dapatan menunjukkan tema utama adalah berkaitan dengan faktor mendapat markah rendah, aspek positif dan negatif tentang apa yang berlaku serta harapan masa hadapan para peserta kajian. Implikasi serta cadangan untuk penambahbaikan turut dibincangkan. Kata kunci: ePrestasi, penilaian prestasi, prestasi tahunan, Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak (PANS)

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: ePrestasi, penilaian prestasi, prestasi tahunan, Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak (PANS), unimas, university, universiti, Borneo, Malaysia, Sarawak, Kuching, Samarahan, ipta, education, , research, Universiti Malaysia Sarawak.
Subjects: B Philosophy. Psychology. Religion > BF Psychology
H Social Sciences > HT Communities. Classes. Races
Divisions: Academic Faculties, Institutes and Centres > Faculty of Cognitive Sciences and Human Development
Faculties, Institutes, Centres > Faculty of Cognitive Sciences and Human Development
Academic Faculties, Institutes and Centres > Faculty of Cognitive Sciences and Human Development
Depositing User: Saili
Date Deposited: 18 Dec 2018 08:04
Last Modified: 18 Dec 2018 08:04
URI: http://ir.unimas.my/id/eprint/22810

Actions (For repository members only: login required)

View Item View Item